lauantai 9. helmikuuta 2013

Minnan ensimmäiset kolme päivää (7.-9.2.)

Kampaamo, jossa olen harjoittelussa, on amerikkalaisen naisen omistama. Siksi sinne meneminen jännittikin jonkin verran, sillä koko päivä on pärjättävä englannilla.
    Kampaamossa työskentelee omistaja Lisan lisäksi pari muuta kampaajaa, kosmetologi ja kampaamo-assistentti. Lisaan olinkin jo vähän tutustunut edellisenä iltana ravintolapöydän ääressä, ja muihinkin pääsin tutustumaan samantien. Minut otettiin ystävällisesti vastaan, ja paljon kysymyksiä sateli Suomeen, itseeni ja kampaajan työhön Suomessa liittyen. Pääsin päivän aikana pesemään pari kertaa asiakkaiden hiuksia, levitin yhden tyvivärin, ja siivoilin kampaamoa. Suuri osa ajasta kului kampaajien työtä seuraten, katsellen, ja jutellen sekä asiakkaiden että henkilökunnan kanssa. Kun illalla minut kampaamolta haettiin, olo oli väsynyt, mutta todella tyytyväinen. Ja odotin jo innolla seuraavaa päivää.
   Toisena päivänä kampaamoassistentti Rachel oli sairaana, joten sain paljon töitä tehtäväksi. Amerikassa siis kampaamoassistentti on työntekijä, joka pesee asiakkaiden hiukset, pitää huolta siisteydestä, pyykeistä, puhelimesta yms. Joten, Rachelin ollessa kipeä pääsin noiden töiden pariin. Puhelimeen en vastaillut, mutta lähes jokaisen perjantain asiakkaan hiukset pesin ja sain paljon kehuja. Varsinkin pestyäni yhden kampaajan hiukset. Lisäksi föönasin, siivoilin, pesin pyykkiä, desinfioin työvälineitä, ja olin avuksi aina, kun sitä tarvittiin. Päivä kului todella nopeasti, sillä tekemistä oli paljon. Englantia puhuin koko päivän, ja asiakkaiden kanssa rupattelu oli oikein mukavaa. Sain vielä Lisalta lainaksi pari kappaletta DVD:itä, joissa on tietoa Keratine-suoristuksesta, luovista kampauksista yms. Katsotaan, kun keretään :)
   Lauantaina kampaamoassistentti olikin jo paikalla taas, eli töiden määrä väheni. Muutaman asiakkaan hiukset pesin, autoin siivoamisessa ja päivä kului suurimmaksi osaksi taas töitä seuratessa. Jo tässä vaiheessa tuntuu, että olen päässyt hyvin mukaan kampaamon toimintaan. Toivottavasti ensi viikolla töitä riittäisi ja pääsisin enemmän kyselemään tuotteista; kampaamon kaikki tuotteet ovat itselle tuntemattomia, paitsi Wellan värit tiedän, mutta kaikki muu onkin uutta. 
  Hyvin on lähtenyt harjoittelu siis käyntiin täällä Floridan auringon alla :)

1 kommentti:

  1. Hienoa Minna, että olet päässyt hyvin alkuun työssä. Onhan se varmaan erilaista kun suomessa, mutta kiva kun näkee erilaista toimintaa kun mihin on tottunut. t. tuula

    VastaaPoista